Fluxio Isännöinti – ensimmäinen vuosi

2016 lopulla Rauli Oikarinen ja minä (Kalle Grönqvist) päätimme perustaa uudenlaisen isännöintiyrityksen. Meillä molemmilla oli pitkä kokemus isännöintialasta erityisesti asiakasnäkökulmasta ja kokemuksemme eivät olleet erityisen hyviä. Lähtökohtana uudelle yritykselle olisi asiakaslähtöisyys ja tavoitteena koko toimialan uudistaminen.

Alkuvuonna 2017 haastattelimme kymmeniä taloyhtiöiden puheenjohtajia ja muita toimialan asiantuntijoita. Toukokuussa 2017 lanseerasimme palvelumme asiakkaiden palautteiden ja toiveiden perusteella ja teimme ensimmäiset asiakassopimukset (Pajalahdentie 23 Lauttasaaressa ja Pikku-Matti Kilossa). Siitä se sitten lähti.

Nyt toukokuussa 2018 meillä on 45 taloyhtiötä asiakkaana ja uusia tulee 4-5 per kuukausi. Taloja on hoidossamme muun muassa Lauttasaaressa, Töölössä, Eirassa, Sörnäisissä, Vallilassa, Herttoniemessä, Tapiolassa, Kilossa, Kauniaisissa ja Leppävaarassa. Vuoden 2018 liikevaihto tullee olemaan noin puoli miljoonaa euroa. Palvelun sisältö ja laatu on pystytty pitämään korkeana ja iloksemme meillä on pitkä lista referenssiasiakkaita.https://fluxioisannointi.fi/asiakkaitamme/

Työntekijöitä meillä on nyt seitsemän. Vähintään IAT-koulutettuja isännöitsijöitä on neljä ja lisäksi yksi IAT-tutkinnon harjoitteluvaiheessa. Uusia työntekijöitä olemme palkanneet parin kolmen kuukauden välein, jotta taloyhtiöiden määrä per isännöitsijä pysyisi kohtuullisena.

Ehkä suurin yllätys on ollut uuden asiakkaan vastaanottoon kuluva työmäärä. Toimimme täysin digitaalisesti ja toisaalta saamme valtavia määriä mappeja perinteisiltä isännöintitoimistoilta, joten skannaamista riittää. Lisäksi todella monen taloyhtiön talousasioissa on epäselvyyksiä edellisen isännöinnin jäljiltä. Meillä on vastuutettu asiakkaiden vastaanotto yhdelle isännöitsijöistämme ja hänellä on noin satakohtainen tarkistuslista siihen liittyen. Kilpailuttaessa kannattaa olla tarkkana haltuunottoprosessien laadusta.

Isännöintipalvelujemme kehittämisen ja firman kasvattamisen lisäksi olemme saaneet muutakin aikaiseksi. Olemme voittaneet kaksi startup-kilpailua, toinen OP:n ja toinen Fortumin järjestämänä. Se todistaa että teemme asioita oikeasti innovatiivisesti. Olemme myös lanseeranneet oman taloyhtiöiden varauskalenterin https://www.varaukset.fi/ Lisäksi olemme saaneet rahoituksen Sitran rahoittamalle tutkimushankkeelle, jossa tutkimme taloyhtiöiden energiansäästötoimenpiteitä. https://www.sitra.fi/hankkeet/saastoja-taloyhtioissa/

Hieno alku siis ensimmäisen vuoden aikana, tästä on hyvä jatkaa ja tarjota yhä useammalle taloyhtiölle fiksumpaa isännöintiä.