Taloyhtiön johtamisjärjestelmällä ryhtiä toimintaan

Haastattelimme talvella 2017 yli kolmekymmentä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa, teemana isännöintipalvelut. Yksi yleisemmin toistuvista kipupisteistä on hallitusten päätösten unohtelu isännöitsijän toimesta pieniin ja isoihin hankkeisiin liittyen. Tunnolliset hallitukset, jotka haluavat saada asioita aikaiseksi taloyhtiöissään, joutuvat sitten itse projektipäälliköiksi jotta asiat tulisi hoidettua. Eihän sen niin pitäisi mennä. Eikös isännöitsijän päätehtävä palkkiota vastaan ole talon asioiden hoitaminen ja toimeenpano hallituksen linjausten mukaisesti ja parhaimmillaan proaktiivisesti?

Meidän firman Fluxio Isännöinnin ratkaisu on ottaa käyttöön jokaiselle asiakkaalle talon johtamisjärjestelmä, jotta yksikään pallo ei enää putoile ja samalla voidaan tarjota taloyhtiöille täysi läpinäkyvyys isännöitsijän hoidossa oleviin projekteihin ja päätöksiin. Lisäksi toistuvat päätökset (vaikkapa osakkaan kylpyhuoneremontti) voidaan standardoida ja niihin liittyvä toimintamalli kuvata.

Tunnistatko ongelman? Mikä on teidän taloyhtiön tapa seurata tehtyjen päätösten toimeenpanoa? Onko vastuu isännöitsijällä vai hallituksella?