Taloyhtiölle edullisempaa ja puhtaampaa sähköä

Me Fluxiolla pyrimme pohtimaan jokaisen isännöintiin liittyvän tehtävän osalta, että voisiko sen toteuttaa fiksummin. Sähkön ostamisen osalta mietimme, kuinka paljon paremman sopimuksen asiakkaamme saisivat, jos ostaisimmekin sähköä keskitetysti yhdeltä palveluntuottajalta. Laskimme asiakkaidemme ostavan sähköä yhdessä jo yli puolella miljoonalla eurolla vuodessa ja oletimme saavamme paljon paremmat ehdot keskittämällä kuin mitä taloyhtiöt erikseen voivat saada.

Pyysimme tarjouksia lähes kymmeneltä sähköntuottajalta ja sähkömeklarilta. Nyt, laajan ja huolellisen kilpailutuksen ja sopimusneuvottelujen jälkeen, Fluxio on solminut Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n (PKS) kanssa sopimuksen sähkönhankinnasta keskitetysti. Palvelu on tarjolla kaikille Fluxion isännöimille taloyhtiöille.

Taloyhtiöille laskutusperuste on läpinäkyvä ja yksinkertainen: Sähkö ostetaan suoraan pörssistä ja palvelusta maksetaan yleensä vain suurostajille tarjolla oleva ohut marginaali eli palkkio. Hinnan päälle ei tule kuukausimaksuja. Lisäksi sähköammattilaisen suosituksesta asiakkaillemme voidaan tehdä hintakiinnityksiä, jos se arvioidaan fiksuksi. Yhdessä ostamalla arvioimme asiakkaidemme saavan ainakin 20 % säästöt per taloyhtiö suurten energiayhtiöiden sähkön hintaan verrattuna.

Sopimus on joustava eikä sido taloyhtiötä pitkäaikaisiin sopimuksiin. Taloyhtiöllä on halutessaan mahdollisuus poistua salkusta ja tehdä oma sopimus. Ja jos taloyhtiö vaihtaa isännöitsijätoimistoa, sähkön toimitus siirtyy PKS:n toistaiseksi voimassa olevalle sopimukselle, jossa on lyhyt 14 vrk:n irtisanomisaika.

Vuosina 2020-2021 toimitettava sähkö tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla, eikä tästä aiheudu taloyhtiöille ylimääräisiä kustannuksia. Ekosähkön lisämaksun tarjoaa asiakkaalle Fluxio ja PKS.  Uusiutuvat tuotantolähteet varmistetaan EU:n Guarantee of Origin -sertifikaateilla. Vuodesta 2022 eteenpäin taloyhtiö saa itse päättää, haluaako se maksaa puhtaan energian lisäkustannuksen.

Tässä tuli lunastettua jälleen kerran Fluxion asiakaslupaus: fiksumpaa isännöintiä.