Mikä on teidän taloyhtiönne strategia?

Suurinta osaa suomalaisista taloyhtiöistä johdetaan status quo -periaatteella, eli ylläpidetään tämänhetkistä tasoa. Kuitenkin taloyhtiötä voi johtaa kuten muitakin yrityksiä, jotta se palvelisi paremmin omistajiensa tahtoa.

Hieman yksinkertaistaen taloyhtiön valinnoissa voidaan keskittyä kahteen asiaan, eli hoitovastikkeella rahoitettavaan asumisen tasoon ja toisaalta rahoitusvastikkeilla rahoitettaviin laajempiin parannushankkeisiin. Molemmissa voidaan tehdä tavallisen tason sijasta valintoja, joissa painottuu joko säästäminen tai tason parantaminen.

Otetaan esimerkkinä lähestyvä putkiremontti. Nuuka taloyhtiö sukittaa putket eikä samalla remontoi sähköjä, ilmastointia tai kylpyhuoneita. Kehittävässä taloyhtiössä taas putkiremontin yhteydessä rakennetaan myös hissi, kerhohuone ja uusia ullakkoasuntoja.

Toisena esimerkkinä olkoon hoitovastikkeella tarjottavat palvelut. Nuuka taloyhtiö tarjoaa vain kaapelitelevision, asumisen tasoon panostava taas lisäksi lisäkanavia ja nopean nettiyhteyden.

Kehitimme allaolevan kuvan helpottamaan keskustelua tästä aiheesta. Mihin sijoittaisit oman taloyhtiösi nyt ja mihin suuntaan haluaisit sitä johdettavan?

PS: Kiitos sparrausavusta Andersille, Håkanille ja Mikalle