Laaja tilinpäätösvertailu hallitusten käyttöön

Vuonna 2019 lanseerasimme Tilinpäätösvertailu-palvelun taloyhtiöille ja lähetimme sen kaikille asiakkaillemme. Tarve tällaiselle (ilmaiselle) lisäpalvelulle oli varsin omakohtainen, sillä kaipasin itse taloyhtiön puheenjohtajana ollessani tietoa oman taloyhtiöni hoitokustannuksista verrattuna muihin samantyyppisiin taloyhtiöihin. Silloinen isännöitsijämme ei minulle tällaista tietoa osannut antaa. Viimevuotinen tilinpäätösvertailu oli ohjelmistoalan termein kuvaillen 1.0 -versio ja tiesimme jo silloin parantavamme vuoden 2020 versiota laajemmaksi ja paremmaksi 2.0 -versioksi. 

Nyt otimme suunnitellusti ison kehitysaskeleen eteenpäin. Taloyhtiöiden uudet tilinpäätösvertailut ovat valmiit ja ne ovat asiakkaidemme saatavilla näppärästi Fluxio Flow -palvelun kautta hallituksen omassa näkymässä. (Toteutus on tehty Google Data Studiolla.) 

Fluxion isännöimien taloyhtiöiden hallitusten jäsenet ovat saaneet kutsun oman taloyhtiönsä Fluxio Flow -sivulle, jossa kirjautuminen tapahtuu henkilökohtaisella Google-tunnuksella joko suoraan taloyhtiön sivulta tai vaihtoehtoisesti osoitteesta https://fluxioisannointi.fi/kirjaudu-sisaan/ 

Kirjautumisen jälkeen näkyy oman taloyhtiön nimi, jota klikkaamalla pääsee yhtiön sivulle. Tilinpäätösvertailu löytyy taloyhtiön Flow -sivun alareunasta. 

Muutamia käytännön huomioita: 

  • Oman taloyhtiön tietoja on verrattu tyypiltään (kerrostalo/pientalo) ja rakennusvuodeltaan vastaavien taloyhtiöiden keskiarvoon. 
  • Kustannusten jakajana on käytetty huoneistoalaa, jotta erikokoiset taloyhtiöt on saatu vertailukelpoisiksi. Vasemman reunan vertailut on tehty tällä menetelmällä.
  • Oikeasta reunasta löytyvät henkilömäärään suhteutetut kustannukset veden ja jätteiden osalta sekä tilavuuteen suhteutettu vertailu lämmityksen osalta.
  • Vertailutaulukkoa voi suurentaa oikeasta alakulmasta.
  • Suurentamisen lisäksi taulukkoa voi muokata haluttuun järjestykseen taulukon otsikkoa klikkaamalla. 

Suosittelen kaikkia hallitusten jäseniä perehtymään tilinpäätösvertailuun, jotta ymmärrätte paremmin mitkä kulut ovat talossanne linjassa muiden yhtiöiden kanssa ja mitkä eivät. 

Tilinpäätösanalyysin on tehnyt Fluxion erillinen analyysitiimi, joten yhtiönne oma isännöitsijä ei välttämättä ole syvällisesti perehtynyt taustalla oleviin laskelmiin. Jos hallituksenne kaipaa tarkempaa tietoa ja ymmärrystä johonkin kuluerään liittyen, niin ottakaa yhteyttä analyysitiimiimme osoitteella asiakaspalvelu@fluxio.fi 

Yhteyttä kannattaa ottaa myös, jos vertailussa on mielestänne jotain vikaa niin korjaamme ongelman.