Fluxion säästölupaus – säästöä keskimäärin 3 753 € per taloyhtiö vuodessa

 

Yksi Fluxio Isännöinnin ydinlupauksista asiakkaillemme on, että etsimme aktiivisesti mahdollisuuksia säästää talon jatkuvissa kuluissa, tietenkin laskematta asumisen laatua. Käytännössä tämä lupaus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kilpailutamme jatkuvia sopimuksia, teemme energiankulutusta vähentäviä toimenpiteitä ja pienennämme talon hallintokustannuksia.

Nyt, kun ensimmäiset vuonna 2017 meille siirtyneet asiakkaat ovat olleet hoidossamme kokonaisen tilivuoden 2018, oli hyvä tehdä analyysi lupauksemme pitävyydestä. Vertailimme talojen kirjanpitoja vuodelta 2017 (jolloin isännöinti pääsääntöisesti jonkun muun isännöintitoimiston vastuulla) vuoteen 2018 (jolloin Fluxio isännöi), kävimme läpi kilpailutetut sopimukset ja katsoimme mikä oli saavutettu muutos. Analyysissa oli mukana kaikki 15 ensimmäistä vaatimukset täyttävää asiakastamme.

Lopputulos oli vaikuttava. Olemme säästäneet talojemme jatkuvien sopimusten kustannuksia keskimäärin 3753 euroa vuodessa.Tämä kaikki on siis jatkuvia kustannuksia ja tulee toistumaan vuosi vuodelta ja kaikissa 15 talossa. Kaikista taloyhtiöstä löytyi turhia kulueria. Pienimmillään saavutettu säästö oli 360 € ja suurin sopimussäästö oli huimat 11 337 euroa.

Avaan vielä hieman mistä säästöt tulivat:

  • Kilpailutimme kaikkien taloyhtiöiden vakuutukset. Sopimussäästö oli keskimäärin 1 246 euroa vuodessa. Aika usein vakuutukset lisäksi paranivat kattavuudeltaan. Pahimmillaan vakuutuksia ei oltu kilpailutettu vuosikymmeniin, vaikka edellinen isännöintitoimisto oli siirtänyt vakuutusten hoidon vakuutusmeklarille. Se ei siis takaa kilpailutettuja hintoja. Tässä saavutuksessa iso ansio kuuluu yhtiökumppanilleni Rauli Oikariselle, joka pitkän uran vakuutusyhtiössä tehneenä tuntee alan kujeet ja tietää miten tehdä hyviä sopimuksia.
  • Olemme analysoineet kaikkien asiakkaidemme kaukolämpösopimukset. Sopimussäästö oli keskimäärin 1 135 euroa vuodessa. Kaukolämpö ostetaan tietysti paikalliselta monopolipalveluntarjoajalta ja sitä ei voi vaihtaa. Sekä Fortumin että Helenin sopimuksessa on kuitenkin “liikkuvia” sopimusteknisiä osia, joita vaihtamalla sopimuksen voi saada edullisemmaksi. Tämä vaati hieman matematiikkaa ja excelillä sopimusmallien vertailua per taloyhtiö, mutta lopputulos oli asiakkaiden kannalta aivan mahtava.
  • Vertailimme myös hallintokustannuksia vuosien 2017 ja 2018 välillä. Hallintokustannusten isoja eriä ovat esimerkiksi kopiointi-, postitus-, toimisto- ja järjestelmäkustannukset. Ero oli vaikuttava, meidän hoitamana talot maksoivat näitä keskimäärin 1 017 euroa vuodessa vähemmän.
  • Kävimme myös läpi kaikkien asiakkaidemme kaapeli- ja nettisopimukset  sekä kilpailutimme ne. Säästöä tuli keskimäärin 194 € per taloyhtiö vuodessa. Vanhimmat sopimukset olivat 1980-luvulta, jolloin kaapeli-tv:n hinnoittelu oli jotain aivan muuta kuin nykyään. Kuinkakohan moni isännöitsijä on näitä liian korkeita hintoja ehtinyt talousarvioon vuosikymmenten varrella budjetoida…
  • Lisäksi oli vielä kategoria Muut, josta säästöä tuli keskimäärin 161 euroa vuodessa. Näihin sisältyy puhelinliittymiä joita ei käytetä, tarpeettomia pankkitilejä, energiaa tuhlaavia säätöjä ja niin edelleen.

Ja vielä viimeiseksi laskin tämän merkityksen yksittäiselle perheelle. Näissä taloissa on yhteensä 409 asuntoa, eli säästöä on saavutettu keskimäärin 138 euroa per koti vuodessa. Tämän verran rahaa siis keskimäärin säästyi muuhun elämiseen jokaiselta Fluxion isännöimässä talossa asuvalta perheeltä.

Saavutettu säästö näkyi osassa taloyhtiöistä heti vastikkeiden alentamisena, osassa se näkyy pidemmällä aikavälillä niin, että vastiketta ei esimerkiksi tarvitse nostaa tai talo voikin tehdä remontin, johon sillä ei olisi ollut varaa.

Olisikohan teidänkin taloyhtiössä säästämisen varaa? Ota yhteyttä Fluxioon.

Kalle Grönqvist