barstimes

Mediareferenssejä

Rakennuslehti 2.11.2020: Digitaalisuus sinetöi isännöitsijän vaihdon – vertailutaulukkoon kertyi 150 eri asiaa

Johanna Aatsalo

Hiekkataipaleen johtama As Oy Beckerintie 9:n kilpailutti viime keväänä isännöintinsä ja päätyi vaihtamaan isännöitsijätoimiston.

Valinnan ratkaisi sekä sähköisten että muiden palveluiden monipuolisuus ja hyvä hinta-laatu-suhde.

”Haastattelussa kävi ilmi, että kaikkia yhtiön palveluita oikeasti kehitetään jatkuvasti ja palautetta otetaan vastaan. Meille tärkeää oli myös lupaus, että palvelupyyntöihin vastataan nopeasti ja jopa niin nopeasti, että heillä on palvelutakuu eli saamme 20 euron hyvitysmaksun, jos isännöitsijä hidastelee asukaspalvelussa tai hallitusviestinnässä.”

Lue lisää artikkelista

<span id="isannointiyritys">Tekniikka & Talous 12.9.2019: Isännöintiyritys laski, miten paljon kuluja eri ikäisissä taloissa on – ”Tosi huomattava ero”</span>

Eeva Törmänen

Grönqvist, fysiikkaa pääaineena lukenut diplomi-insinööri, on kerännyt kaikkien Fluxion asiakkaina olevien taloyhtiöiden kustannukset ja jakanut ne eri kuluryhmiin. Ainutlaatuiseksi tilaston tekee se, että taloyhtiöt on lisäksi jaettu pientaloihin ja kerrostaloihin sekä eri ikäryhmiin.

Kerätyistä luvuista näkyy selvästi, miten varsinkin lämmityskulut ovat huomattavasti alhaisemmat vuoden 1990 jälkeen rakennetuissa taloissa. Grönqvist on pitänyt huolen, että joka ryhmässä on riittävästi taloja tilastolliseen analysointiin.

“Lähetämme jokaiselle asiakkaallemme kustannusvertailun, jossa heidän taloyhtiönsä tuloksia verrataan saman ikäryhmän keskiarvoihin”, hän kertoo.

Lue lisää artikkelista (maksumuurin takana)

<span id="lauttasaarelainen">Helsingin Sanomat 17.11.2018: Lauttasaarelainen taloyhtiö tiristi energialaskusta löysät pois vaihtamalla suihkupäät – Näin säästät energiaa helposti</span>

Johanna Aatsalo, Rakennuslehti

Leijonanosa suomalaisen kerrostaloasumisen kuluista aiheutuu lämmittämisestä. Lämmön, veden, jäteveden ja jätteiden osuus asumiskuluista voi nousta kalleimmillaan jopa yli 40 prosenttiin kaikista asumiskuluista.

Helsingin Lautta­saaressa sijaitsevan, 32 asunnon asukkaiden suihkuihin vaihdettiin viime kesäkuussa uudet, vettä säästävät suihkupäät. ”Yhtiön vesi- ja vedenlämmityskulut ovat vuodessa noin 14 000 euroa. Siitä lähtee vähintään pelkästään tämän säästötoimen ansiosta vähintään 1 400 euroa pois, joten suihku- ja hanainvestointi maksaa itsensä takaisin melkein vuodessa.”

Lue lisää artikkelista (maksumuurin takana)

Kauppalehti 26.6.2018: Insinöörikaksikko tuskastui isännöintiin ja perusti oman yhtiön

Päivikki Pietarila

Kun espoolaiselle Fluxio Isännöintiin tulee uusi asiakas, alkaa startupin toimistossa skanneri laulaa. Fluxiossa mapit kannetaan skannauksen jälkeen kellarivarastoon, eikä niihin sen koommin kosketa. Tieto sen sijaan siirtyy pilveen ja on isännöitsijän lisäksi taloyhtiön hallituksen käytettävissä reaaliajassa.

Grönqvistin ja Oikarisen mukaan tärkein asia on avoimuus. Siksi taloyhtiön hallituksilla on pääsy Fluxion käyttöliittymän kautta isännöitsijän digitaaliselle työpöydälle ja toiminnanohjausjärjestelmään, josta näkee esimerkiksi miten kilpailutukset etenevät.

”Meillä ei ole mitään taikasoftaa. Isännöintiin kuuluu hirmuinen määrä pieniä yksityiskohtia, ja kun ne tehdään fiksummin, tulee aikasäästöä. Olemme 30–40 prosenttia sisäisesti tehokkaampia perusprosesseissa”, Oikarinen sanoo.

Lue lisää artikkelista (maksumuurin takana)

Kiinteistöposti 20.2.2018: Isännöinnin kilpailutusta pidetään hankalana

Riina Takala

As Oy Kasavuoren Salpa-taloyhtiön isännöinnin viimesyksyisessä kilpailuttamisessa tärkeimpiä kriteerejä oli, isännöitsijän vastuulla olevien taloyhtiöiden ja asuntojen määrää rajoitetaan sopimuksellisesti, isännöitsijäyrityksellä on käytössään nykyaikaiset työ kalut taloyhtiön johtamiseen tiedolla ja isännöinnin hinta sidotaan sopimuksellisesti seuraaviksi kolmeksi vuodeksi ilman piilokuluja.

– Isännöitsijätoimistoilta haluttiin kokonaiskustannus kiinteästä palkkiosta, erillisveloituksesta ja sähköisesti toimitetuista asiakirjoista kolmelle vuodelle. Halusimme osoittaa, että haemme pitkäaikaista kumppanuutta.

Isännöitsijäksi valittiin Fluxio Isännöinti parhaiden kokonaispisteiden, mutta myös heidän asiakkaidensa kanssa käytyjen keskustelujen perusteella.

Lue lisää artikkelista

Kiinteistölehti 23.11.2017: Digitalisaatio iskee isännöintiin

Matti Valli

Grönqvist ja hänen yhtiökumppaninsa Rauli Oikarinen ovat ottaneet missiokseen tarjota taloyhtiölle parempaa laatua pienemmällä hinnalla digitaalisuuden kautta.

Isännöinnin on oltava luotettavaa. Hallituksen toimeksiannot on hoidettava ripeästi ja hallituksen on voitavat seurata, tapahtuuko näin. Seurannassa on apuna yhtiön kehittämä johtamisjärjestelmä, jossa hallituksen ja yhtiökokouksen tekemät ehdotukset muuttuvat suunnitelmiksi, päätösehdotuksiksi, päätöksiksi, työn alla oleviksi tehtäviksi ja tehdyksi töiksi. Lopuksi asiat päätyvät arkisto-osioon.

– Itse annamme asiakkaille lupauksen, että aktiivisesti etsimme säästöjä taloyhtiöiden kustannuksista vertailemalla niitä siihen, mitä muut taloyhtiöt maksavat vastaavasta työstä.

Lue lisää artikkelista